2016-04-15

Dunlop wprowadza na rynek nową oponę American Elite z technologią MultiTread

Badania prowadzone przez markę Dunlop wykazały, że europejscy posiadacze motocykli turystycznych i cruiserów w stylu amerykańskim oczekują większej przyczepności w zakrętach i lepszego prowadzenia bez kompromisów w zakresie przebiegów.

Aby sprostać ich wymaganiom, Dunlop zaprojektował nową oponę American Elite, wyposażoną w unikalną technologię Multi-Tread™. Zapewnia ona doskonałe połączenie wytrzymałej mieszanki w środkowej części z substancjami zapewniającymi podwyższoną przyczepność boczną w części barkowej opony tylnej.

American Elite jest dostępna u dealerów opon motocyklowych Dunlop w całej Europie, w dziewięciu rozmiarach na przód i trzynastu na tył. Ogumienie pasuje do szerokiej gamy motocykli turystycznych m.in. takich producentów jak Harley Davidson, Victory czy Indian.

Wersja z białą ścianą boczną w stylu amerykańskim

Właściciele motocykli turystycznych typu amerykańskiego mogą dobrać kolor ściany bocznej, który najlepiej pasuje do ich maszyn. Szereg rozmiarów nowej opony jest bowiem dostępnych z całkowitą lub częściową białą ścianą boczną w klasycznym amerykańskim stylu.

Andy Marfleet, dyrektor marketingu Dunlop Moto Europa wyjaśnił powody zastosowania przez Dunlop technologii MultiTread: „Opracowane przez nas rozwiązanie spotkało się z pozytywnym przyjęciem na europejskim rynku opon torowych i drogowych. Co więcej, pomogło produktom takim jak RoadSmart III wyznaczyć nowe standardy trwałości i osiągów. Stosując podobną technologię w ogumieniu przeznaczonym dla modeli bardziej zindywidualizowanych, a konkretnie dla motocykli typu amerykańskiego, możemy zaoferować podwyższoną trwałość, większy kąt nachylenia, lepszą stabilność, większą przyczepności na mokrej nawierzchni, bardziej neutralną charakterystykę prowadzenia i lepszy komfort”.

Dunlop_wprowadza_na_rynek_nowa_opone_American_Elite_z_technologia_MultiTread.docx
Dunlop_American_Elite_(2).jpg
Dunlop_American_Elite_(3).jpg
Dunlop_American_Elite_(1).jpg